Wie is de leraar?

Mijn naam is Rik Venekamp (1959). In de jaren tachtig studeerde ik piano aan het conservatorium in Groningen bij Maria Stroo en privé bij Karel Hilsum. Het lesgeven zat me al snel in het bloed. Al in het eerste jaar van het conservatorium kreeg ik leerlingen die ik met veel plezier de beginselen bijbracht. Door de goede resultaten raakte ik er steeds meer van overtuigd dat dit mijn toekomst was. Dit kwam uit, want inmiddels doe ik dit werk al weer een jaar of dertig en heb nu veel ervaring met kinderen en volwassenen op elk niveau. Op dit moment is m'n jongste leerling 8 en m'n oudste 91 jaar...

Vanaf 1984 woon ik in Franeker, waar ik samen met mijn echtgenote Reina Willemse sindsdien pianoles geef. In 1997 hebben wij ons, na een flinke verbouwing, gevestigd  in een voormalig pakhuis aan de Zilverstraat in Franeker onder de naam 'Pianopraktijk Pianissimo'. Momenteel geef ik behalve in Franeker ook pianoles aan huis in de regio's Leeuwarden en Bolsward.

Muziek maken, vooral natuurlijk pianomuziek, is voor mij het mooiste wat er bestaat. Het maakt niet uit in welke stijl, op welk niveau of op wat voor manier dan ook.

Het raakt iets in mensen, niet gehinderd door taal, ras of grenzen. Muziek is universeel.

In mijn ogen kun je daarom jezelf of je kind geen groter cadeau geven dan muziekonderwijs. Dat is waarom ik graag lesgeef.

Heeft u vroeger gespeeld, moet u alles nog leren, bent u reeds gevorderd of zoekt u een leraar voor uw zoon of dochter?

Hopelijk werkt mijn passie aanstekelijk en probeert u eens een paar pianolessen. Tot binnenkort?

groet, Rik Venekamp